Det er du som må spesifisere arbeidet. Jo mer nøyaktig du har spesifisert hva håndverkeren skal gjøre og til hvilken pris, jo bedre står du rustet til å møte en eventuell konflikt.

Kontrakt

Forbrukerrådet har håndverkerkontrakten som kan brukes når du inngår avtale med en næringsdrivende om mindre og mellomstore arbeider. Forbrukerrådets sjekkliste
Huseiernes landsforbund har også mer informasjon om kontrakter. For å benytte disse kontraktene må du være medlem.
I kontrakten bør du derfor best mulig forklare hva arbeidet går ut på, og hva som er det ønskede resultatet.
Ved kontraktsinngåelsen bør du kreve at håndverkeren gir deg en løpende oversikt over hvilke eventuelle underentreprenører som skal utføre arbeid. Har du sikkerhet for at håndverkerne i alle ledd av leverandørkjeden er seriøse, har de sentral godkjenning, HMS-kort osv?
Velg en seriøs håndverker
Som privatperson er det en del ting du bør tenke over når du skal velge hvilket firma som skal få oppdraget du vil ha utført Tips om hvordan du kan sikre deg

Kontrakt med hvem?
Kontrakten skal spesifisere hvem som er kjøper og selger av tjenesten. Den skal derfor inneholde organisasjonsnummer og navn på firma. Alle virksomheter innenfor bygg og anlegg med omsetning over 50 000 kr er merverdiavgiftspliktig (mva). Da skal det stå MVA bak organisasjonsnummeret (9 siffer).
Betaling
Betal ikke på forskudd. Du bør ikke betale før jobben er gjort. Når du får gyldig faktura og betaler over bank, stiller du også sterkere i en eventuell klagesak, og du unngår å bli gjort medansvarlig for eventuelle skatte- og avgiftsunndragelser.